Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Så här fungerar Crystal Clear

I detta exempel beskriver vi hur du skall göra med din stora Hanataba Crystal Clear (men bara lugn, den lilla fungerar precis likadant). Oavsett om du gett dig ut på en härlig promenad i jakt på vilda blommor* och ängsgräs, köpt hem fredagsblommorna från din favoritbutik eller skördat egenodlade blommor från trädgården, så är det viktigt att du varuvårdar ditt material. Det gör du genom att rensa stjälkarna från blad och taggar, ge blommorna nya snittytor med en bra kniv (var försiktig) eller vass sekatör och sätt dem i kallt vatten. Du kan lära dig mer om varuvård här.


1. Ställ in din Hanataba

Det bästa med Crystal Clear är att den ställer in sig själv så att hålen i lock och underdel matchar.Pilarna/markeringarna i lock och underdel, skall sitta rakt över varandra. Vinkla i locket enligt bild nedan

Då locket är helt på, vrider du toppen mot-urs , tills det tar stopp. Nu är din Hanataba Crystal Clear perfekt inställd. För att ta av locket vid tex rengöring, vrider du tillbaka till pilarna/markeringarna i lock och underdel matchar. Vinkla därefter upp locket.


2. Silikondisken

Fäst den självhäftande silikondisken på undersidan. Placera den över hålen och tryck till så den sitter bra. Du behöver inte använda silikondisken, men den hjälper till att hålla tunna stjälkar på plats så de inte glider.

Silikondisken är avsedd för din stora Hanataba. Din lilla Hanataba är avsedd för 7 lite kraftigare blommor, tex liljor, och då behöver du inte silikondisken.


3. Arrangera dina blommor

Om du inte redan förberett dina blommor kan du se hur högst upp på sidan. Sätt första blomman i mitthålet och fortsätt utåt, varv för varv. 


4. Klipp stjälkarna

Klipp stjälkarna i önskad längd. Använd gärna en vass sekatör så du inte klämmer stjälkarna.


5. Vrid. Voilá!

The magic moment! Vrid toppen med-urs . Sätt din bukett i en vas eller på ett fat med vatten. Justera eventuellt genom att hålla i din Hanataba och försiktigt dra i stjälkarna så buketten står rakt och fint.


Tips & Trix

Det finns en del tips & trix som du har nytta av att känna till

Du har säkert redan räknat ut att det finns blommor som inte passar i din Hanataba! En del blommor kan du tunna ut genom att rensa bort blad och försiktigt "skala" stjälken med en kniv. Blomman tar ingen skada av detta om du inte skär för mycket. Ta med locket till din Hanataba när du köper blommor och testa om de går in i hålen.


Blanda köpta och plockade blommor

Låt din kreativitet flöda genom att blanda blommor, gräs och grönt. För att "bli kompis" med din Hanataba, är det en bra idé att börja med plockat material. Material som är 50-60 cm är att föredra framför korta blommor.Gör knippen

Blommor och gräs med tunna stjälkar lämpar sig utmärkt att göra knippen av. Sätt ihop ett antal stjälkar, gärna med variation i höjd, och tejpa ihop så långt ner du kan. Klipp av strax under tejpen. På så vis är det enkelt att få i flera stjälkar i samma hål.Instagram

Följ oss gärna på @hanatabaoriginal, där vi dagligen lägger upp bilder och filmer med nya tips och idéer på buketter och arrangemang. Har du slut på idéer och inspiration, hittar du massor på @hanatabaoriginal.